Obvestilo – biodinamika

JernejAktualno

V četrtek, 16.01. ob 18. uri je bilo pod okriljem Društva za biološko-dinamično gospodarjenje Pomurjena srednji Biotehniški šoli v Rakičanu organizirano predavanje gospe Mete Vrhunc. Naslov in tematika predavanja je bila ŠTIRIDELNOST NARAVE – UVOD V BIODINAMIČNO METODO: Zemlja, rastlinski svet, živalski svet in človek kot krona stvarstva; Naša odgovornost do zanamcev nam nalaga izboljšati ali vsaj ohraniti plodnost tal, zdravje rastlin in živali. Se vsi skupaj dovolj trudimo?                                             

Gospa Meta Vrhunc je pred 28 leti ustanovila prvo slovensko biodinamično društvo Ajda Vrzdenec. Je kmetica, predavateljica in prevajalka antropozofskih in biodinamičnih besedil ter vodi Založbo Ajda pri kateri izhaja Setveni priročnik Marie Thun, ki ga vsako leto z zanimanjem pričakuje marsikateri vrtičkar, kmet, sadjar, čebelar.

Konec januarja bo organizirano še eno predavanje na temo biodinamike, kjer boste lahko kupili Setveni priročnik 2020 in ostalo literaturo. Prav tako lepo vabljeni k včlanitvi v Društvo za biološko-dinamično gospodarjenje Pomurje, s katerim smo to leto začeli aktivno sodelovati.

V DORNACHU (Švica) bo v Goetheanumu med 5. in 8. februarjem potekalo MEDNARODNO LETNO ZASEDANJE BIODINAMIČNEGA GIBANJA. Letošnja tema se glasi: POTI DO DUHOVNEGA V KMETIJSTVU.

Program poteka v nemščini, angleščini, francoščini, španščini in italijanščini. Še se lahko prijavite!

Več si preberite na spletni stani kmetijske sekcije: https://www.sektion-landwirtschaft.org/lwt/2020

Obvestilo pripravila: Sonja Bertalanič, mag. varne prehrane

Natisni