Predavanje Biodinamična metoda za plodna tla in zdrav pridelek

JernejAktualno

Spoštovani,

v sodelovanju z DRUŠTVOM ZA BIOLOŠKO DINAMIČNO GOSPODARJENJE POMURJE, vas vabimo na predavanje

BIODINAMIČNA METODA ZA PLODNA TLA IN ZDRAV PRIDELEK

predaval bo Dr. MATJAŽ TURINEK.

V sredo, 29.01.2020 ob 18. uri, na srednji Biotehniški šoli Rakičan (učilnica ob Zeleni predavalnici).

S skrbno obdelavo tal in uporabo biodinamičnih preparatov omogočamo deževnikom in koristnim mikroorganizmom, da se lažje razmnožujejo in na ta način spodbudimo tvorbo humusa v tleh. Zdravi, okusni in boljše obstojni pridelki, poplačajo naš trud in nam zagotavljajo zadovoljne in zveste kupce.

Agronom in biodinamični kmet dr. Matjaž Turinek, kmetuje skupaj z ženo na domači kmetiji, predava, prevaja in sodeluje na dogodkih biodinamičnega gibanja doma in v tujini. Leta 2011 je doktoriral s tezo Primerljivost biološko dinamičnega pridelovalnega sistema glede na agronomske, okoljske in kakovostne parametre. Oktobra 2019 je njihova kmetija dobila nagrado za najbolj inovativnega pristopnika »Newbie«.

Vsebine predavanja bodo zanimive kmetovalcem, Ijubiteljskim vrtičkarjem in nenazadnje tudi vsem potrošnikom. Dr. Turinek bo z nami delil izkušnje, svetoval in odgovarjal na vprašanja.

Po predavanju bo možen nakup Setvenega priročnika 2020 in ostale literature. Lahko boste poravnali članarino za tekoče leto.

Prispevek za organizacijo predavanja: člani Društva 4 evre, ostali 8 evrov

Pripravila: Sonja Bertalanič, mag. varne prehrane

print