Predavanje Pridelava in pomen ekološke ter biodinamično pridelane hrane

JernejAktualno, Nasveti, Nasveti v kmetijstvu in gozdarstvu

Vabljeni na uvodni dogodek projekta Trajnostna prehrana na podeželju, ki bo potekal v četrtek, 11.7.2024, s pričetkom ob 18. uri v prostorih KGZS-MS. Kratki predstavitvi projekta bo sledilo predavanje Sonje Bertalanič z naslovom “Pridelava in pomen ekološke in biološko-dinamično pridelane hrane”, ki bo razdeljeno na tri sklope:

– ekološko kmetijstvo in biodinamika
– analiza stanja in o potencialih ekološkega kmetijstva v Pomurju
– predstavitev društva ekoloških pridelovalcev in predelovalcev Pomurja – Rodna Gruda ter Pomurske eko zadruge
 
V prvem delu bo pojasnjena povezava med prehrano, stanjem okolja in zdravjem človeka. Govora bo o ekološkem kmetijstvu in biodinamiki kot odgovoru na negativne trende pri vseh treh kazalcih. Nadaljevali bomo s kratko analizo stanja (ekološkega) kmetijstva v Pomurju in spregovorili o potencialih nadaljnjega razvoja v regiji, ki ima odlične pogoje. Predavanje bo zaokroženo s predstavitvijo društva Rodna Gruda in Pomurske ekološke zadruge, sledi še razprava in možnost za vprašanja predavateljici.
 
O predavateljici:
Sonja Bertalanič je magistrica varne hrane, zaposlena kot svetovalka za ekološko kmetijstvo pri Kmetijsko-gozdarski zbornici v Murski Soboti in avtorica knjige Post in celostna hrana človeka. Je aktivna članica in soustanoviteljica društva Rodna Gruda ter Pomurske ekološke zadruge.
 
Projekt je financiran iz razpisnih sredstev Ekosklada.
 
Pripravila: Sonja Bertalanič
print